Bokszaktraining

Een total body workout met functionele, veelzijdige en onconventionele training

Ben je op zoek naar een manier om je kracht, uithoudingsvermogen en conditie te verbeteren? Bokszaktraining is een goede keuze. Deze intensieve training is niet alleen goed voor je conditie, het biedt ook een groot aantal andere voordelen. Van calorieën verbranden en een sterker lichaam tot een betere coördinatie en meer flexibiliteit: bokszaktraining heeft het allemaal.

Bokszaktraining

– BOX BAG WORKOUT –
De bokszaktraining bestaat uit een gevarieerde training die is gebaseerd op de basistechnieken uit de staande vechtsport die worden aangevuld met aërobe en calisthenische oefeningen. Je kracht, souplesse en uithoudingsvermogen vergroten? Het komt allemaal samen in onze bokszaktraining. Geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden, man en vrouw: onze bokszaklessen helpen iedereen gezond en fit te worden.

€35 maand / €95 kwartaal

Inloop €5 per keer

€10 eenmalig INSCHRIJFGELD

Waarom bokszaktraining?

Trainen op de bokszak is een leuke en intensieve manier om je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Het is een goede allround workout om calorieën te verbranden en fitter te worden. Bovendien is het een uitdagende manier van trainen waarmee je zowel je lichaam als geest uitdaagt.

Lees meer over alle voordelen van bokszaktraining of bekijk de veelgestelde vragen.

Schrijf je in

Denk je dat de bokszaktraining wel iets voor jou kan zijn? We hopen je snel te verwelkomen bij Scorpio Gym in Almelo, zodat we jou kunnen laten zien wat de bokszaktraining inhoudt. Vraag een proefles aan of schrijf je meteen in.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4

Naam*
DD slash MM slash JJJJ

Trainer

De hoofdtrainer is Stephen Cooke en is op zijn elfde jaar begonnen met vechtsport. Van karate, pencak silat, kung-fu en wedstrijdtaekwondo is hij in het kickboksen beland.

De kickboksopleiding heeft hij genoten bij de Amsterdamse Mejiro Gym o.l.v. de wereldberoemde Jan Plas. Ze zeggen wel dat Jan Plas de godfather van het kickboksen was. Zijn lesstof en -methode lopen als een rode draad door Scorpio Gym.

Enkele beroemde trainingsmaten bij Mejiro Gym waren Rob ‘Mr. Lowkick’ Kaman, Bob Schrijber en Tommy van de Berg, die nu ook hun kennis aan het overdragen zijn.

ONBEPERKT ALLE SPORTEN

Klanten kunnen met hun lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van alle groepstrainingen.

€35 maand / €95 kwartaal

Bootcamp

–Buitentraining –
Geen vast onderdeel van het sportaanbod. De Bootcamp wordt tevoren aangekondigd via de website en social media

€10 per keer

Bokszaktraining in Almelo

– Allround workout op bokszak –

Onze bokszaktraining bestaat niet alleen uit slaan en trappen tegen de bokszak. De trainingen zijn veelzijdig ingericht met verschillende lichaamsoefeningen die worden gecombineerd met technieken uit de vechtsport. Van het bewegen om de zak, uiteenlopende combinaties van stoten, hoeken en trappen tot oefeningen voor een betere flexibiliteit: we combineren alles in onze veelzijdige bokszaklessen.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons.

Waarom is Scorpio Gym de beste keuze?

Scorpio Gym is een erkende sportschool voor vechtsporten die het Keurmerk Vechtsportautoriteit mag dragen. Met dit keurmerk laten wij zien dat we op een verantwoorde wijze met vechtsporten omgaan. Daarmee onderscheiden wij ons van andere sportscholen die dit keurmerk niet dragen. Ons team bestaat uit hoofdtrainer Stephen Cooke en verschillende trainers die samen de bokszaklessen verzorgen.

Vanaf welke leeftijd is de bokszaktraining?

Onze bokszaklessen zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen tot de leeftijd van 11 jaar hebben wij aparte lessen waaraan zij kunnen deelnemen.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Bij Scorpio Gym hanteren we een all-in tarief voor volwassenen. Voor volwassen geldt een maandelijks tarief van € 35 per maand of € 95 per kwartaal. Iedereen die lid wordt kan deelnemen aan alle lessen die wij aanbieden, zowel de bokszaktrainingen als MMA en kickboksen.

Het Jeugdfonds Sport maakt het voor kinderen tot 18 jaar financieel mogelijk om te kunnen sporten, ook als hun ouders daarvoor niet in de gelegenheid zijn.

Zijn losse deelnames aan lessen mogelijk?

Ja, het is mogelijk om zonder lidmaatschap deel te nemen aan onze lessen. Individuele lessen bijwonen is mogelijk voor € 5 per les.

Is er lichamelijk contact bij de bokszaktraining?

Nee, de bokszaktraining bestaat uit een training met een bokszak. Er is geen sprake van sparren tijdens de lessen.

Voor wie is bokszaktraining geschikt?

Bokszaktraining is voor iedereen geschikt. Voor ouderen die in beweging willen blijven tot jongeren die beter willen leren vechten: bokszaktraining kan voor iedereen voordelig zijn.

Aangezien Scorpio Gym in Almelo te vinden is, komen de meeste leden uit Almelo en omstreken. We hebben ook leden uit Wierden, Vriezenveen, Rijssen, Nijverdal en Borne die lessen bij ons volgen.

Voordelen van bokszaktraining

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om fysiek en mentaal fit te blijven, dan is bokszaktraining precies wat je zoekt. Bokszaktraining is een combinatie van de kracht van boksen dat wordt gecombineerd met verschillende technieken uit andere vecht- en trainingssporten. Het is een full-body workout die je sterk en fit helpt te blijven. De voordelen van bokszaktraining?

1. Meer spierkracht

Eén van de grootste voordelen die wordt verkregen door bokszaktraining is de ontwikkeling van spierkracht. Het constante gebruik van je armen en benen in combinatie met het uitvoeren van verschillende lichaamsoefeningen resulteert in een sterker lichaam. De bokszaktraining vereist dat je verschillende spiergroepen gebruikt om je stoten en trappen krachtig uit te voeren, waardoor je meer spierkracht ontwikkelt in je armen, schouders, buik, benen en rug – alle grote en belangrijke spiergroepen.

2. Gevechtstechnieken leren

Tijdens de bokszaklessen leer je alle basistechnieken van het kickboksen, waaronder stoten, trappen en knieën. Verschillende technieken uit Muay Thai en Dutch Style Kickboxing komen terug in onze lessen op de bokszak, inclusief de uiteenlopende combinaties die in deze vechtsporten worden gebruikt.

3. Uithoudingsvermogen verbeteren

Bokszaktraining is een intensieve workout die je conditie en het uithoudingsvermogen verbetert. Tijdens de training wordt je hartslag verhoogd en komt er meer zuurtstof in het lichaam. Naarmate je meer lessen volgt, wordt je lichaam hier steeds beter in. Je kunt langer volhouden, het kost minder energie en tegelijkertijd neemt je energie toe.

4. Betere flexibiliteit

Bokszaktraining vereist flexibiliteit in beweging, met name in de polsen, armen en benen. Deze flexibiliteit helpt je niet alleen om meer kracht uit te oefenen tijdens de training, maar ook buiten de sportschool. Een betere flexibiliteit helpt je in alles dat je in het dagelijkse leven doet. En ook helpt het om blessures te voorkomen.

5. Verbeterde coördinatie

Coördinatie speelt een belangrijke rol bij bokszaktraining omdat je naast het goed plaatsen van je stoten ook moet afwisselen met verschillende technieken zoals trappen en hoeken. Je coördinatie zal naarmate je vordert steeds beter worden.

6. Minder stress

Naast de fysieke voordelen brengt bokszaktraining ook een aantal mentale voordelen met zich mee, zoals stressreductie. Bokszaktraining vereist dat je op verschillende manieren concentreert op wat er gebeurt terwijl je bezig bent met de bokszak, wat helpt om stress te bestrijden.

7. Meer zelfvertrouwen

Door regelmatig te trainen met een bokszak werk je eigenlijk aan jezelf. Zodra je je vitaler en fitter begint te voelen, groeit ook je zelfvertrouwen door de vorderingen die jij maakt tijdens de training.

Als we het kort samenvatten, dan kunnen we gerust stellen dat bokszaktraining niet alleen fysieke voordelen heeft, maar ook mentale voordelen. Daarmee is onze bokszaktraining een geweldige manier om je algehele gezondheid te verbeteren.

Weekrooster

Omschrijving

Tijd (uur)

Maandag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Dinsdag

Bokszaktraining 09:00
MMA 18:00
Bokszaktraining 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Woensdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboksen voor Vrouwen 18:00
Bokszaktraining 19:00
MMA 20:00

Donderdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Vrijdag

Bokszaktraining 09:00
Bokszaktraining 19:00
VRIJE TRAINING 20:00

SCORPIO GYM, REGGESTRAAT 11, ALMELO, OVERIJSSEL, 7607 LM, NETHERLANDS | +31650506177 |  info@scorpiogym.nl