Kickboksen voor vrouwen

conditie weerbaarheid zelfvertrouwen gezondheid fun

Ben jij op zoek naar een uitdagende sport waarbij je niet alleen werkt aan je conditie, maar ook leert hoe je jezelf kunt verdedigen? Dan is kickboksen echt iets voor jou. Bij Scorpio Gym kun jij de technieken van deze populaire vechtsport leren en jezelf uitdagen om beter te worden. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, bij Scorpio Gym hebben we een passend programma voor jou.

Kickboksen

– Dutch Style Kickboxing –
Als je op zoek bent naar een uitdagende en intensieve sport, overweeg dan om te gaan kickboksen. Tijdens de lessen bij Scorpio Gym leer jij de basistechnieken van deze spectaculaire vechtsport. Bij ons kun je kiezen uit verschillende soorten lessen. Zo zijn er lessen speciaal voor beginners waarin je de basistechnieken leert en conditie opbouwt. Maar ook als je al meer ervaring hebt kun je bij Scorpio Gym terecht voor gevorderde lessen, sparren en wedstrijdtrainingen.

2-maands tarief € 50
Kwartaal tarief € 70

€10 eenmalig INSCHRIJFGELD

Waarom kickboksen?

Met kickboksen train je niet alleen je fysieke kracht, maar ook je reactievermogen, coördinatie en doorzettingsvermogen. Kickboksen is niet alleen een sport, maar ook een manier om jezelf te ontwikkelen. Door regelmatig te trainen word je sterker en zelfverzekerder. Je leert niet alleen hoe je een stoot of trap moet geven, maar ook hoe je deze moet ontwijken en blokkeren. Bovendien is kickboksen een ideale manier om stress te verminderen en je hoofd leeg te maken na een drukke dag.

Lees meer over alle voordelen van kickboksen of bekijk de veelgestelde vragen.

Het Jeugdfonds Sport maakt het voor kinderen tot 18 jaar financieel mogelijk om te kunnen sporten, ook als hun ouders daarvoor niet in de gelegenheid zijn. Ben je 18 jaar of ouder, dan kom je misschien in aanmerking voor de naturaregeling via Almelo Doe(t) Mee. Meer info: Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo

Scorpio Gym is aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan, Bedrijfsfitnessabonnement.nl en GymPass. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid biedt om met voordeel te gaan sporten! Meer info: Bedrijfsfitnessnederland.nl, Bedrijfsfitnessabonnement.nl en Gympass.com.

Scorpio Gym is een door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf voor het begeleiden van mbo-studenten met de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Meer informatie op Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Trainer

De hoofdtrainer is Stephen Cooke en is op zijn elfde jaar begonnen met vechtsport. Van karate, pencak silat, kung-fu en wedstrijdtaekwondo is hij in het kickboksen beland.

De kickboksopleiding heeft hij genoten bij de Amsterdamse Mejiro Gym o.l.v. de wereldberoemde Jan Plas. Ze zeggen wel dat Jan Plas de godfather van het kickboksen was. Zijn lesstof en -methode lopen als een rode draad door Scorpio Gym.

Enkele beroemde trainingsmaten bij Mejiro Gym waren Rob ‘Mr. Lowkick’ Kaman, Bob Schrijber en Tommy van de Berg, die nu ook hun kennis aan het overdragen zijn.

ONBEPERKT ALLE SPORTEN

Klanten kunnen met hun lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van alle groepstrainingen.

€35 maand / €95 kwartaal

Kickbokslessen in Almelo

– Dutch style kickboxing –

Kickbokslessen bij Scorpio Gym zijn een combinatie van techniektraining, sparring en conditionele oefeningen. Je begint de les altijd met een goede warming-up om je lichaam op te warmen en blessures te voorkomen. Daarna ga je aan de slag met het aanleren van de basistechnieken, zoals het leren en uitvoeren van stoten, trappen en knieën. We geven les in Dutch style kickboxing, de vechtstijl waarmee Nederland wereldberoemd is geworden. Het is de Japanse stijl kickboksen vermengd met een vleugje Muay Thai en westers boksen.

Tijdens de trainingen werk je 1-op-1 samen met een partner om de technieken in de praktijk te brengen. Je leert niet alleen hoe je een stoot of trap moet geven, maar ook hoe je deze moet blokkeren en ontwijken. Daarnaast leer je ook hoe je jezelf kunt verdedigen en hoe je een tegenstander op afstand kunt houden.

Naast de techniektraining is er ook ruimte voor sparren. Hierbij ga je de technieken die je hebt geleerd in de praktijk brengen. Je traint met een partner en probeert elkaar te raken, waarbij je rekening houdt met het niveau van je tegenstander. Dit is een goede manier om je reactievermogen te verbeteren en jezelf uit te dagen.

Tot slot sluit je de les af met een cooling-down, waarbij je je lichaam tot rust brengt. Kickboksen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Door je te concentreren op de trainingen en jezelf te pushen om steeds beter te worden, ontwikkel je discipline en doorzettingsvermogen.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons.

Waarom is Scorpio Gym de beste keuze?

Als jij op zoek bent naar een sportschool waar vechtsporten centraal staan, dan ben je bij Scorpio Gym aan het juiste adres. Wij zijn niet zomaar een sportschool, maar een erkende sportschool met het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Dit keurmerk staat voor verantwoord en veilig trainen, en daar zijn wij ontzettend trots op.

Bij Scorpio Gym werken wij met een team van ervaren trainers die jou op een professionele en gepassioneerde manier begeleiden tijdens de kickbokslessen. Onze hoofdtrainer Stephen Cooke is een expert op het gebied van vechtsporten en kan jou alles leren over kickboksen. Door te trainen bij Scorpio Gym ben jij verzekerd van de beste begeleiding en trainingen.

Vanaf welke leeftijd is de bokszaktraining?

Onze lessen kickboksen zijn geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen tot de leeftijd van 11 jaar hebben wij aparte kidslessen waaraan zij kunnen deelnemen.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Scorpio Gym hanteert een all-in tarief waardoor jij voor een vast bedrag per maand de wereld van vechtsporten kunt ontdekken. Voor slechts € 35 per maand of € 95 per kwartaal ben jij een kickboks- en MMA-lid en heb je toegang tot alle lessen die wij aanbieden. Dat betekent dat je niet alleen kunt werken aan je bokstechnieken tijdens de bokszaktrainingen, maar ook dat je jezelf kunt uitdagen met kickbokslessen en de veelzijdige wereld van Mixed Martial Arts kunt ontdekken.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo maakt het voor kinderen tot 18 jaar financieel mogelijk om te kunnen sporten. Dit fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen die te weinig geld hebben om te kunnen sporten.

Is er lichamelijk contact bij kickbokslessen?

Ja, bij kickbokslessen is er lichamelijk contact. Tijdens de lessen werk je samen met een partner om de technieken in de praktijk te brengen. Hierbij is het onvermijdelijk dat er af en toe lichamelijk contact plaatsvindt. Het is echter wel belangrijk om te weten dat veiligheid bij ons voorop staat en dat de lessen op een verantwoorde manier worden gegeven. De trainers zorgen er altijd voor dat de oefeningen op een juiste manier worden uitgevoerd en dat er geen onnodig risico wordt genomen.

Voor wie is kickboksen geschikt?

Kickboksen is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende en intensieve sport. Het is een vechtsport waarbij je niet alleen werkt aan je lichamelijke kracht, maar ook aan je reactievermogen, coördinatie en doorzettingsvermogen. Kickboksen is bovendien een ideale sport voor als je wilt werken aan je conditie, kracht en flexibiliteit. Kortom, kickboksen is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende en veelzijdige sport.

Bij Scorpio Gym zijn niet alleen Almeloërs welkom, maar ook sporters uit de omgeving. Zo hebben wij leden uit Wierden en Vriezenveen, maar ook Rijssen, Nijverdal en Borne zijn goed vertegenwoordigd bij Scorpio Gym. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, bij Scorpio Gym ben je altijd welkom om te werken aan je conditie, techniek en zelfvertrouwen. En wie weet, misschien ontmoet je nog wel meer sportievelingen bij jou uit de buurt tijdens de trainingen.

Voordelen van kickboksen

Ben jij op zoek naar een sport waarbij je niet alleen werkt aan je conditie, maar ook je zelfvertrouwen en discipline ontwikkelt? Dan is kickboksen dé sport voor jou! Kickboksen biedt talloze voordelen voor zowel je lichaam als geest. Tijdens de lessen bij Scorpio Gym leer jij niet alleen de basistechnieken van deze vechtsport, maar werk je ook aan je persoonlijke groei. De voordelen van kickboksen? De voordelen van kickboksen?

1. Het verbrandt véél calorieën

Kickbokslessen kunnen een effectieve manier zijn om vet te verliezen, omdat ze uit zeer intensieve aerobe oefeningen bestaan. De intensiteit van kickbokstrainingen zorgt ervoor dat je snel veel calorieën verbrandt, wat kan helpen het lichaamsvet te verminderen. Kickboksen helpt ook om je spieren te versterken en definiëren, waardoor je er slanker uitziet. Afhankelijk van de intensiteit van de training kan een uur kickboksen tot wel 800 calorieën verbranden. Over het algemeen is kickboksen daarom een goede manier om vet te verbranden en slanker te worden.

2. Het verbetert je gezondheid

Kickboksen is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren. Het verbetert je algehele conditie, versterkt je spieren en verbetert je coördinatie. Kickboksen heeft ook het voordeel dat het je flexibiliteit verbetert. Het helpt je om je spieren en gewrichten te versterken, waardoor je meer beweeglijkheid hebt. Trappen, stoten, lopen en tillen: alles wordt makkelijker.

Kickboksen is een oefening voor het hele lichaam die balans, coördinatie en behendigheid vereist. De combinatie van stoten, trappen en bewegingen helpen de coördinatie, flexibiliteit en balans te verbeteren. Bovendien kunnen de coördinatie en timing die kickboksen vereist, helpen om de reactietijd en oog-handcoördinatie te verbeteren.

3. Je leert jezelf verdedigen

Bij kickboksen leer je niet alleen hoe je technisch goed kunt vechten, maar ook hoe je jezelf kunt verdedigen. Dit kan van pas komen in gevaarlijke situaties op straat. Je leert hoe je situaties kunt inschatten en hoe je snel kunt handelen als dat nodig is.

4. Het vermindert de stress

Kickboksen is een goede manier om stress te verminderen. Tijdens de trainingen kun je even alles loslaten en jezelf volledig focussen op het sporten. Daarnaast vermindert kickboksen ook agressie en frustratie, omdat je op een gezonde manier je energie kwijt kunt.

5. Het is een leuke en sociale activiteit

Kickboksen is niet alleen goed voor je lichaam en geest, maar ook voor je sociale leven. Je ontmoet nieuwe mensen met dezelfde passie en kunt samen trainen en sparren. Bovendien is kickboksen een leuke activiteit waar je altijd weer iets nieuws kunt leren.

Als we het kort samenvatten, dan kunnen we gerust stellen dat kickboksen en volwaardige sport is. Het heeft niet alleen voordelen voor je lichaam en fysieke gesteldheid, maar ook voor je mentale weerbaarheid. Daarmee zijn onze kickbokslessen een geweldige manier om jezelf uit te dagen en te verbeteren.

Weekrooster

Omschrijving

Tijd (uur)

Maandag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Dinsdag

Bokszaktraining 09:00
MMA 18:00
Bokszaktraining 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Woensdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboksen voor Vrouwen 18:00
Bokszaktraining 19:00
MMA 20:00

Donderdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Vrijdag

Bokszaktraining 09:00
Bokszaktraining 19:00
VRIJE TRAINING 20:00

SCORPIO GYM, REGGESTRAAT 11, ALMELO, OVERIJSSEL, 7607 LM, NETHERLANDS | +31650506177 |  info@scorpiogym.nl