MMA

Ontdek de kracht van je eigen lichaam met Mixed Martial Arts

Wil jij Mixed Martial Arts (MMA) leren? Bij Scorpio Gym bieden wij samen met NPU (onze MMA-tak) lessen aan waar jij al je energie in kwijt kunt. Leer vechttechnieken uit verschillende disciplines en ontwikkel jouw kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met vechtsporten, ontdek nu wat MMA voor jou kan betekenen.

Mixed Martial Arts

– NPU MMA –
NPU (Non Pus Ultra) is de MMA-tak van Scorpio Gym. Mixed Martial Arts (MMA) is een vechtsport die zich kenmerkt door een combinatie van verschillende technieken uit diverse vechtsporten en vechtkunsten. Van technieken uit het kickboksen en worstelen tot jiujitsu, karate en nog veel meer. Tijdens de lessen leer je niet alleen de basistechnieken, maar ontwikkel je ook jouw kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

€35 maand / €95 kwartaal

€10 eenmalig INSCHRIJFGELD

Waarom MMA?

Wil jij een sport beoefenen waarbij je niet alleen fysiek, maar ook mentaal wordt uitgedaagd? Dan is MMA misschien iets voor jou. Niet alleen leer je technieken uit verschillende vechtsporten en vechtkunsten, maar ook ontwikkel je jouw kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast vergroot MMA je zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid, omdat je continu je grenzen verlegt. Bij Scorpio Gym train je samen met gemotiveerde en enthousiaste mensen, waardoor je niet alleen aan jouw eigen ontwikkeling werkt, maar ook nog eens een leuke tijd hebt.

Lees meer over alle voordelen van MMA of bekijk de veelgestelde vragen.

Schrijf je in

Denk je dat MMA wel iets voor jou kan zijn? We hopen je snel te verwelkomen bij Scorpio Gym in Almelo, zodat we jou de veelzijdige wereld van MMA kunnen laten zien. Vraag een proefles aan of schrijf je meteen in.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4

Naam*
DD slash MM slash JJJJ

TRAINERS

Sebastian Heijblom

is trainer en professioneel MMA-vechter. Hij heeft in ruim 12 jaar tijd bij vele gerenommeerde sportscholen in Groningen, Assen, Utrecht en Amsterdam getraind. Sebastian heeft een enorme ervaring in lesgeven en coaching in MMA, Grappling en Fitness.

De vele seminars van prominente vechtsporters als Bas Rutten en Jake Shields hebben ook bijgedragen aan zijn enorme kennis in deze vechtsportdiscipline.

Chico ‘El Toro’ Martinez

is meervoudig Nederlands en vice-Europees kampioen. Zijn opkomsten met stierenhoed en Spaanse gitaar zijn legendarisch. Chico heeft in zijn jonge carrière vele professionele MMA-wedstrijden gevochten.

Hij vocht vroeger vaak voor RINGS Holland en heeft op latere leeftijd nog een hoogtepunt gehad op Cage Warriors in België.

ONBEPERKT ALLE SPORTEN

Klanten kunnen met hun lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van alle groepstrainingen.

€35 maand / €95 kwartaal

MMA in Almelo

– Mixed Martial Arts –

Ben jij benieuwd naar wat je allemaal kunt verwachten tijdens een MMA-les bij NPU? Tijdens de lessen leer je niet alleen de basistechnieken uit verschillende vechtsporten en vechtkunsten, maar ook hoe je deze technieken effectief kunt toepassen op je tegenstander. Je werkt aan jouw kracht, snelheid en uithoudingsvermogen, maar ook aan jouw mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Wat MMA zo uniek maakt, is dat bijna alles is toegestaan tijdens de wedstrijden. Dit betekent dat je niet alleen leert stoten en trappen, maar ook werpen, klemmen en grondgevechten. Het is werkelijk een gemengde vechtsport met invloeden uit verschillende disciplines.

Je begint de les altijd met een goede warming-up om blessures te voorkomen. Daarna gaan we aan de slag met de basistechnieken, zoals het leren van positionele dominantie en combinaties. Tijdens de training werk je samen met je partner om de geleerde technieken in de praktijk te brengen. Als afsluiting van de les volgt er een cooling-down, waarbij je je lichaam tot rust brengt.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons.

Waarom is Scorpio Gym de beste keuze?

Ben je een gepassioneerde vechtsportliefhebber en op zoek naar een sportschool die er écht toe doet? Dan ben je bij Scorpio Gym aan het juiste adres. Bij ons ervaar je meer dan alleen een doorsnee trainingszaal, want wij zijn een erkende sportschool met het prestigieuze Keurmerk Vechtsportautoriteit. Dit keurmerk verzekert je van een verantwoorde en veilige trainingsomgeving, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

Scorpio Gym heeft een team van ervaren trainers die jou op een professionele manier begeleiden tijdens de MMA-lessen. Onze trainers zijn Sebastian Heijblom en Chico ‘El Toro’ Martinez, experts op het gebied van MMA en onderdeel van NPU. Ze kunnen jou alles leren over MMA. Door te trainen bij NPU MMA ben jij verzekerd van de beste begeleiding en trainingen.

Vanaf welke leeftijd is MMA mogelijk?

Onze lessen MMA zijn geschikt vanaf 14 jaar. Voor kinderen tot de leeftijd van 14 jaar hebben wij aparte kickbokslessen waaraan zij kunnen deelnemen.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Bij Scorpio Gym hoef jij je geen zorgen te maken over extra kosten, want wij hanteren een all-in tarief. Voor een vast bedrag per maand van € 35 of kwartaal van € 95 krijg jij toegang tot al onze kickboks- en MMA-lessen en kun jij jouw vechtsport-skills naar een hoger niveau tillen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almelo maakt het voor kinderen tot 18 jaar financieel mogelijk om te kunnen sporten. Dit fond betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub.

Is er lichamelijk contact bij MMA-lessen?

Ja, bij lessen in Mixed Martial Arts is er vaak lichamelijk contact tussen de deelnemers. MMA is een vechtsport waarbij verschillende vechtdisciplines worden gecombineerd, zoals worstelen, boksen, kickboksen en jiujitsu. Je leert tijdens de training technieken om je tegenstander te verslaan en deze technieken worden geoefend tijdens sparren en grondgevechten. Het is daarom belangrijk om de instructies van de trainers op te volgen om veilig te kunnen trainen.

Voor wie is MMA geschikt?

MMA is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in vechtsporten, fysiek uitdagende trainingen en zelfverdediging. Het is een veelzijdige sport waarbij verschillende technieken uit diverse vechtdisciplines worden gecombineerd. Daarom kan MMA zowel geschikt zijn voor beginners als voor gevorderde sporters. Bij twijfel kun je altijd langskomen voor advies.

Voordelen van MMA

Ben jij op zoek naar een sport die niet alleen zorgt voor fysieke fitheid, maar ook voor mentale kracht en zelfvertrouwen? Dan is MMA echt iets voor jou. Tijdens de uitdagende lessen leer jij niet alleen de technieken van verschillende vechtdisciplines, maar ontwikkel je ook jezelf op persoonlijk vlak. Zo verbeter je je conditie, kracht en lenigheid, maar ook je doorzettingsvermogen, discipline en zelfverdedigingstechnieken. De voordelen van MMA?

1. Verbetert je fysieke fitheid

Tijdens de MMA-lessen werk jij aan je algehele fysieke fitheid. Door de combinatie van verschillende vechtdisciplines train jij je uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en lenigheid. Zo ontwikkel jij een gezond en sterk lichaam.

2. Vergroot je mentale kracht en zelfvertrouwen

Mixed Martial Arts is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Door de uitdagende trainingen en de mogelijkheid om jezelf te verbeteren, ontwikkel jij mentale kracht en zelfvertrouwen. Hierdoor sta je sterker in het leven en kun je beter omgaan met stressvolle situaties.

3. Je leert jezelf verdedigen

Een belangrijk voordeel van het beoefenen van MMA is dat je leert hoe jij jezelf kunt verdedigen in gevaarlijke situaties. Tijdens de lessen leer jij verschillende technieken om jezelf te beschermen en te verdedigen. Zo voel jij je veiliger en zelfverzekerder wanneer je alleen op straat loopt.

4. Sociale interactie en verbondenheid

MMA is niet alleen een individuele sport. Het is ook een sport waarbij je samenwerkt en traint met andere deelnemers. Dit zorgt voor sociale interactie en verbondenheid. Je leert elkaar beter kennen en moedigt elkaar aan om jezelf te verbeteren.

5. Het vermindert stress

Tijdens intensieve trainingen zoals die bij Mixed Martial Arts worden verschillende hormonen aangemaakt in je lichaam. Dit zijn natuurlijke hormonen die stress verminderen en een gevoel van geluk bevorderen. Door regelmatig deel te nemen aan MMA-lessen, kan jij stress verminderen en jezelf op mentaal vlak sterker voelen.

6. Het verbetert je coördinatie

MMA vereist een hoge mate van coördinatie tussen de verschillende delen van je lichaam. Tijdens de lessen leer jij om je armen en benen te coördineren en ook om snel te reageren en bewegen. Dit alles samen zorgt voor een verbeterde coördinatie en balans.

7. Je kunt gewicht verliezen

MMA-trainingen zijn intensief en vereisen veel fysieke inspanning. Je verbrandt er dus veel calorieën mee. Daardoor kan het beoefenen van MMA helpen bij het bereiken van gewichtsdoelen. Naast het verbranden van calorieën, verhoogt het ook je metabolisme en maakt het je lichaam sterker en strakker.

8. Verbetert je reactievermogen

Een belangrijk aspect van Mixed Martial Arts is het leren anticiperen op de bewegingen van je tegenstander en daarop snel te reageren. Door regelmatig te trainen, verbeter je je reactievermogen en leer je om snel te reageren op onverwachte situaties. Dit kan je helpen in het dagelijks leven om sneller te handelen wanneer dat nodig is.

Weekrooster

Omschrijving

Tijd (uur)

Maandag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Dinsdag

Bokszaktraining 09:00
MMA 18:00
Bokszaktraining 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Woensdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboksen voor Vrouwen 18:00
Bokszaktraining 19:00
MMA 20:00

Donderdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Vrijdag

Bokszaktraining 09:00
Bokszaktraining 19:00
VRIJE TRAINING 20:00

SCORPIO GYM, REGGESTRAAT 11, ALMELO, OVERIJSSEL, 7607 LM, NETHERLANDS | +31650506177 |  info@scorpiogym.nl