Kickboxing voor kinderen

Een leuke, sportieve en educatieve hobby voor elk kind.

Ben je op zoek naar iets dat je kind kan doen om actief te blijven? Kickboksen is een goede keuze. Deze vechtsport helpt kinderen niet alleen fysiek fit te blijven, het biedt ook een groot aantal andere voordelen. Van meer zelfvertrouwen en (zelf)discipline tot plezier hebben en onderdeel worden van een team: kickboksen voor kinderen heeft het allemaal.

Kickboxing

– Dutch Style Kickboxing –

De kinderen krijgen les in de basistechnieken van de vechtsport. Onze kickbokslessen helpen kinderen niet alleen hun spieren en lichaam te versterken. In de lessen leren ze ook bewust te worden van hun lichaam, coördinatie en balans. Samen creëren we een omgeving voor de kinderen waarin plezier met sport wordt gecombineerd. Onze tarieven voor kinderen:

Volwassen (vanaf 12jr.) € 35 per maand € 95 per kwartaal
Kinderen (t/m 11jr.) € 25 per maand € 70 per kwartaal

Waarom kickboksen?

Vechtsporten zoals kickboksen worden algemeen erkend als een positieve invloed op de karakterontwikkeling van een kind. Kinderen worden niet alleen gezonder naarmate ze de sport leren, ze leren ook de waarde van discipline en respect – twee eigenschappen die hoog in het vaandel staan in onze sport. Meer weten?

Lees meer over alle voordelen van kickboksen voor kinderen of bekijk de veelgestelde vragen.

Schrijf je kind in

Denk je dat kickboksen een leuke sport kan zijn voor je kind? We hopen jullie snel te verwelkomen, zodat we kunnen laten zien wat we bij Scorpio Gym te bieden hebben. Vraag een proefles aan of schrijf je kind meteen in.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4

Naam*
DD slash MM slash JJJJ

Trainer

De hoofdtrainer is Stephen Cooke en is op zijn elfde jaar begonnen met vechtsport. Van karate, pencak silat, kung-fu en wedstrijdtaekwondo is hij in het kickboksen beland.

De kickboksopleiding heeft hij genoten bij de Amsterdamse Mejiro Gym o.l.v. de wereldberoemde Jan Plas. Ze zeggen wel dat Jan Plas de godfather van het kickboksen was. Zijn lesstof en -methode lopen als een rode draad door Scorpio Gym.

Enkele beroemde trainingsmaten bij Mejiro Gym waren Rob ‘Mr. Lowkick’ Kaman, Bob Schrijber en Tommy van de Berg, die nu ook hun kennis aan het overdragen zijn.

Kickboksen voor kids

– De beste vechtsport voor kinderen –

De hele filosofie van vechtsporten is ontworpen om het volledige potentieel van het kind naar voren te brengen. We laten kinderen zien dat hard werken wordt beloond terwijl ze zichzelf op een speelse manier leren te beschermen. We geven kinderen het gevoel dat ze een grote persoonlijke prestatie leveren en dat geeft ze het vertrouwen om uit te blinken. Niet alleen in onze gym, maar in alles wat ze doen. Wil je dit ook voor je kind?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons.

Waarom is Scorpio Gym de beste keuze?

Scorpio Gym is een erkende sportclub die het Keurmerk Vechtsportautoriteit mag dragen. Met dit keurmerk onderscheiden wij ons van andere sportscholen die dit keurmerk niet dragen en laten wij zien dat we op een opvoedkundig verantwoorde wijze met vechtsporten omgaan. Ons team bestaat uit hoofdtrainer Stephen Cooke en verschillende trainers die samen de lessen voor kinderen verzorgen.

Vanaf welke leeftijd zijn kinderen welkom?

Kinderen van elke leeftijd kunnen beginnen met het beoefenen van kickboksen. De lessen voor kinderen kunnen gevolgd worden tot de leeftijd van 11 jaar.

Hoeveel kost het lidmaatschap voor kinderen?

Bij Scorpio Gym hanteren we een korting op het lidmaatschap voor kinderen die willen deelnemen aan de lessen. Voor kinderen geldt een maandelijks tarief van € 25 per maand of € 70 per kwartaal.

Het Jeugdfonds Sport maakt het voor kinderen tot 18 jaar financieel mogelijk om te kunnen sporten, ook als hun ouders daarvoor niet in de gelegenheid zijn.

Zijn er lessen tijdens de schoolvakanties?

Wij passen ons rooster aan op de schoolvakanties van de kinderen. Doorgaans zijn er geen lessen beschikbaar als de kinderen vakantie hebben.

Voor welke kinderen is kickboksen geschikt?

Kickboksen is voor alle kinderen geschikt. Voor kinderen die structuur kunnen gebruiken in hun leven of voor kinderen die meer zelfvertrouwen willen hebben: kickboksen kan voor elk kind voordelig zijn.

Aangezien Scorpio Gym in Almelo te vinden is, komen de meeste kinderen uit de buurt. We hebben ook kinderen uit Wierden, Vriezenveen, Rijssen, Nijverdal en Borne die les bij ons volgen.

Voordelen voor kinderen

We willen allemaal dat onze kinderen gezond, zelfverzekerd en verantwoordelijk zijn. Kickboksen voor kinderen kan hierin een sleutelrol spelen. En de kinderen vinden het nog leuk ook. De voordelen van kickbokslessen voor kinderen?

1. Fysieke fitheid

Onder begeleiding van onze opgeleide trainers leren de kinderen hoe ze kracht en uithoudingsvermogen kunnen opbouwen, terwijl ze het risico op blessures minimaliseren. Tijdens de lessen ontwikkelen de kinderen een sterke hand-oogcoördinatie, meer armkracht en een groter bewegingsbereik. Dat alles wordt gecombineerd met een training die gericht is op het verbeteren van de conditie en uithoudingsvermogen.

Na verloop van tijd zullen kinderen belangrijke vaardigheden ontwikkelen, zoals een betere coördinatie, balans, snelheid, behendigheid en flexibiliteit. Maar bovenal moedigt kickboksen kinderen aan om meer fysiek actief te zijn.

2. Gevechtstechnieken

We leren de kinderen alle basistechnieken van het kickboksen, waaronder stoten, trappen en knieën. Dit vullen we aan met combinatietraining van verschillende staande vechtsporten en natuurlijk met verdedigingstechnieken. Speciaal voor de kinderen hebben we uitdagende en leuke kickbokslessen samengesteld zodat ze optimaal kunnen genieten van de sport. Bij alle trainingen houden we rekening met de veiligheid van de kinderen zodat ze op een verantwoordelijke wijze met elkaar kunnen sporten.

3. Samenwerken

Onze lessen stellen kinderen in staat om met elkaar samen te werken. De lessen bestaan deels uit oefeningen waarbij twee kinderen met elkaar moeten samenwerken tijdens het sporten. Dit richt zich niet alleen op het ontwikkelen van de eigen vaardigheden, maar ook op die van een ander. De kinderen leren zo elkaars vaardigheden aan te moedigen en te verbeteren. In die zin vormt de groep een team waarin de kinderen elkaar ondersteunen en beter maken.

4. Plezier

Voor ons is het belangrijk dat de kinderen het leuk hebben. Want als ze ernaar uitkijken om na het avondeten weer te gaan kickboksen, dan is de kans groter dat ze het volhouden – zelfs tot ver in hun volwassenheid. Onze wedstrijdsporters zijn bijna allemaal begonnen in de kidsgroep en hebben nog steeds veel plezier in de sport. Bovendien krijgen kinderen de kans om leeftijdsgenoten van andere scholen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

5. Mentale sterkte

Kickboksen gaat niet alleen om het ‘vechten’. Het mentale aspect is minstens net zo belangrijk. Hoewel kickboksen lijkt te gaan over het ontwikkelen van fysieke fitheid en basistechnieken uit de vechtsport, stelt het kinderen ook in staat om mentaal sterker te worden. De kickbokslessen die wij geven helpen kinderen ook om hun zelfvertrouwen te vergroten, discipline voor zichzelf en anderen te ontwikkelen en mentale weerbaarheid op te bouwen.

De kickbokslessen geven kinderen niet alleen het vermogen om zichzelf te beschermen wanneer ze worden geprovoceerd of bedreigd, maar ook het vermogen om zichzelf te beheersen.

Ons kickboksprogramma is speciaal ontwikkeld voor de jeugd en Scorpio Gym beschikt over het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Als je wilt dat je kind van deze voordelen kan profiteren, neem dan meteen contact met ons op voor een proefles.

Weekrooster

Omschrijving

Tijd (uur)

Maandag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Dinsdag

Bokszaktraining 09:00
MMA 18:00
Bokszaktraining 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Woensdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboksen voor Vrouwen 18:00
Bokszaktraining 19:00
MMA 20:00

Donderdag

Bokszaktraining 09:00
Kickboxing Kids 18:00
Kickboxing Beginners 19:00
Kickboxing Gevorderen 20:00

Vrijdag

Bokszaktraining 09:00
Bokszaktraining 19:00
VRIJE TRAINING 20:00

SCORPIO GYM, REGGESTRAAT 11, ALMELO, OVERIJSSEL, 7607 LM, NETHERLANDS | +31650506177 |  info@scorpiogym.nl